17 mars 2011

Ommöblering vid köksbordet

Det är nåt vid köksbordet som inte stämmer...

ja, just det, där är ingen stor två-åring som sticker upp i barnstolen. I kväll bestämde jag och Melker att Sixten skulle få sitta i hans stol. Sixten är oftast missnöjd när vi äter, och det är ju inte så konstigt när han får sitta i babysittern på golvet och inte alls vara med. Oftast räcker det att vi tar upp honom i vårt knä så blir han glad igen. Men eftersom han är så stabil och duktig på att sitta vågade vi idag prova att ha honom själv i barnstolen istället. Och det gick jättebra, en mycket gladare pojke, även om han hade svårt att slita blicken från storebror, trots leksaker, och storebror hade svårt att koncentrera sig på maten utan ville gärna prata med lillebror.
Men det känns ju lovande inför att det är dags att börja med smakportioner om ett par veckor, betydligt lättare när de kan sitta själv då.




2 kommentarer:

Maria Eriksson sa...

Åhhh vad go han är den lille store killen! precis som sin storebror!
Lovar att försöka träffa er lite oftare när min skola väl är avslutad...
Kram Moster

Anna Olsson sa...

Det var samma sak med Julia! :) Hon blev sååå mycket nöjdare när hon fick vara med. Hon har ju dock ätit smakis i 1,5 månad nu.. Men är först sista veckan hon börjat tycka att det är ok. Men det får ändå vara smakisar ett tag till, så länge det fungerar bra med amningen.