30 juli 2012

Rolig och spännande utflyktsdag

Idag for hela familjen norrut på utflykt. Ett stopp på Lekoseum i Osby var planen. En första tur på museet (som barnen var förvånansvärt intresserade av) och ett besök i tomtens verkstad följdes av en snabb fika innan det var till att leka fritt bland alla leksakerna.

Melker hittade gott om byggmaterial i Tomtens verksad,

Sixten däremot var gladare för att hjälpa till i Tomtens kök.

En något större tågbana än vad vi kan prestera här hemma (även om speglarna luras en del)

och en bil så klart!

Undrar om det går att bygga en sån här i farfars sovrum?? 

Sammanfattningsvis ett mycket fint och lagom stort museum där barnen får leka med mycket av sakerna. Barnen var nöjda, och vi var nöjda. Dessutom har Brio en outlet försäljning tvärs över gatan där pojkarna också handlade.

Från Osby bar det av lite söderut till Tykarpsgrottan.


En annars liten feg Melker var väldigt spänd inför besöket i grottan. Men en egen lampa som lyste upp vägen och en guide som började med att berätta att fladdermössen bara  finns där på vintern och inte nu på sommaren gjorde att Melker tyckte att det var en mycket bra utflykt.

Väl hemma igen var det till att testa inköpen som de hade gjort på Brio. Eftersom de själv tillsammans med sina föräldrar hade råna spargrisarna i morse (berätta det inte för farbror Gunnar och morfar) valdes det med omsorg vad som skulle köpas.

Sixtens största favorit för närvarande är Kalle Anka så inte helt oväntat när han fastnade för en Briobil med Kalle!

Melker köpte ett batteridrivet lok till tågbanan, och oj vad det var kul :-)

Inga kommentarer: